Web Analytics Made Easy - Statcounter

حقدادی گفت: اکثر جوانانی که سن آن‌ها از ۳۵ تا ۴۰ سال می‌گذرد، قید ازدواج را زده و به جمعیت مجردین قطعی یا ابدی می‌پیوندند و در حال حاضر ۱۰۰ هزار جوان خراسان رضوی تجرد ابدی را برگزیده‌اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ غلامحسین حقدادی، معاون سابق امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی در گفت‌وگوی تفصیلی با صبح توس، اظهار کرد: روند ازدواج در سال‌های مختلف، متفاوت بوده است اما از 10 سال گذشته این موضوع همواره روند نزولی داشته است؛ این روند در سراسر کشور تقریباً یکسان بوده و علی‌رغم اینکه آمار ازدواج در خراسان رضوی نسبت به کل کشور امیدوارکننده بوده اما از این امر مستثنا نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص دلایل کاهش ازدواج در کشور گفت: قسمتی از این دلایل مربوط می‌شود به رشد جمعیتی که در دهه شصت با آن مواجه بودیم که این افراد هم‌اکنون سن بالای ۳۱ سال دارند و سن ازدواج آن‌ها گذشته است که بخشی از آن‌ها کلاً قصد ازدواج ندارند و تجرد قطعی را برای خود برگزیده‌اند.

حقدادی تصریح کرد: یکی دیگر از دلایل کاهش ازدواج در کشور مربوط به سبک زندگی جوانان می‌شود، بدین معنی که توقعات نسل جوان نسبت به نسل گذشته متفاوت و بیشتر شده است از این رو مشاهده می‌کنیم در جامعه تمایل به تجرد بیشتر و فرزند آوری و پذیرش مسئولیت‌های داخل خانه کمتر شده است که تمام این موضوعات به سبک زندگی افراد باز می‌گردد.

جوان سبک زندگی‌ای را می‌پسندد که تناسبی با ازدواج ندارد

معاون سابق امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی با تأکید بر اینکه متأسفانه در حال حاضر نسل جوان ما سبک زندگی‌ای را می‌پسندد که تناسبی با ازدواج ندارد، افزود: موضوع دیگری که نباید از آن غافل شویم، بالا رفتن میزان طلاق است از این رو شاهد آن هستیم، هر زمان آمار طلاق در جامعه افزایش یافت از آن طرف جوانان به دلیل ترس از طلاق کمتر تن به ازدواج داده‌اند.

وی خاطر نشان شد: به‌تازگی مد شده است که تمام مسائل اجتماعی را به مسائل اقتصادی ربط می‌دهند که قطعاً می‌تواند مسائلی مانند بیکاری و فقر بر ازدواج افراد تأثیر گذارد اما مسئله تعیین کننده نیست زیرا در برخی نقاط شاهد آن هستیم که آمار بیکاری و فقر بالاست اما ازدواج در این مناطق پایدارتر بوده و آمار طلاق در آنجا پایین‌تر از دیگر مناطق است زیرا سبک زندگی‌شان ایجاب می‌کند که زود ازدواج کنند و بر ازدواج خود پایبند بمانند.

تغییر سبک زندگی و ترس از پذیرش مسئولیت، موانع اصلی ازدواج هستند

حقدادی با اشاره به اینکه مشکلات اقتصادی را نمی‌تواند دلیل اصلی کاهش روند ازدواج در کشور دانست و درواقع موانع اصلی، تغییر سبک زندگی و ترس افراد از پذیرش مسئولیت است، گفت: زمانی که سبک زندگی افراد به‌طوری است که هرروز یک توقع جدید با درآمد پایین ایجاد می‌شود، قطعاً این فرد پس از مدتی به دلیل برگزیدن سبک زندگی که با درآمد خانواده مطابقت ندارد، دچار مشکل می‌شود و این مشکلات می‌تواند باعث طلاق شود از طرف دیگر ریشه‌یابی مسائل اجتماعی کار بسیار دشواری است زیرا این مسائل مربوط به یک موضوع یا فرد نمی‌شود و درواقع مسائل اجتماعی برآیندی از مشکلات فردی، خانوادگی، اقتصادی و فرهنگی است.

از هر 3 ازدواج یک ازدواج به طلاق می‌انجامد

معاون سابق امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی عنوان کرد: در حال حاضر نرخ ازدواج در خراسان رضوی نسبت به میانگین کشوری، بالاتر بوده و چیزی حدود 8 است که نسبت به سال‌های گذشته که چیزی حدود 9 بوده، کاهش یافته است و از طرف دیگر میزان آمار طلاق نیز رشد داشته است که متأسفانه در خراسان رضوی تقریباً از هر 3 ازدواج یک ازدواج به طلاق می‌انجامد.

وی با اشاره به اینکه ازدواج نامطلوب قطعاً طلاق را به دنبال دارد، تصریح کرد: افراد در زمان مراجعه به مشاورین طلاق عوامل متعددی را برای طلاق خود مطرح می‌کنند که یکی از این اصلی‌ترین عوامل طلاق، مهارت‌های زندگی کردن است که در این خصوص می‌توان به مهارت ارتباط مؤثر، مهارت حل مسئله، مهارت انتقادپذیری و کنترل خشم اشاره کرد.

حقدادی یادآور شد: تقریباً در همه پرونده‌های طلاق شاهد بروز یکی از انواع خشم در خانواده هستیم که این خشم تنها محدود به خشم فیزیکی نیست بلکه بیشتر شاهد خشم کلامی و رفتاری در خانواده‌ها هستیم. یکی دیگر از عوامل اصلی طلاق در خراسان رضوی، عدم رضایتمندی جنسی افراد در بستر خانواده است.

معاون سابق امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی اعتیاد را نیز از دلایل دیگر طلاق در خراسان رضوی دانست و گفت: اعتیاد موضوعی است که می‌تواند تمامی مشکلات اجتماعی را تشدید کند و نرخ گسترش آن در جامعه از انتظارات ما بیشتر بوده لذا باید فکر اساسی در این خصوص اتخاذ شود.

خشم، اختلافات خانوادگی، اعتیاد و خیانت عوامل اصلی طلاق در خراسان رضوی

وی بیان کرد: اختلافات خانوادگی و مداخلاتی که از طرف والدین زن و شوهر بر زندگی آن‌ها وارد می‌شود می‌تواند زمینه‌ساز بروز تنش‌های بسیاری در خانواده باشد. موضوع دیگری که در پرونده‌های طلاق به چشم می‌خورد، روابط فرا زناشویی است که معمولاً در شبکه‌های مجازی و ارتباطات خانوادگی گاهی افراد به خطا می‌روند و طرف مقابل از این روابط برداشت درست یا غلط خیانت می‌کند و باعث می‌شود فرد به دنبال طلاق بیافتد.

حقدادی در خصوص اقداماتی که در جهت تسهیل ازدواج جوانان باید انجام شود گفت: از طرف دیگر در ازدواج با دو مشکل عمده کم بودن و بد بودن مواجه هستیم، بدین معنی که طی سالیان گذشته تعداد جوانانی که پشت سد ازدواج قرار گرفته‌اند زیاد است لذا در حال حاضر حدود ۱۵ تا ۱۴ میلیون جوان آماده ازدواج در کشور حضور دارند که از این تعداد چیزی حدود یک‌میلیون و دویست هزار نفر سهم خراسان رضوی است.

معاون سابق امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: اکثر جوانانی که سن آن‌ها از ۳۵ تا ۴۰ سال می‌گذرد دیگر قید ازدواج را می‌زنند و به جمعیت مجردین قطعی می‌پیوندند که بر اساس آمار و ارقام این افراد در کشور جمعیتی بالغ بر دو میلیون نفر را تشکیل می‌دهند که به آن‌ها تجرد قطعی گفته می‌شود و سهم خراسان رضوی چیزی حدود ۱۰۰ هزار نفر است.

وی ضمن اشاره به آمار رو به رشد ازدواج‌های سفید در مشهد و خراسان رضوی اظهار کرد: مجردین قطعی مشکلات عدیده‌ای را در طول زمان می‌توانند برای خود و جامعه ایجاد کنند و اکثر آن‌ها پس از گذشت مدتی تمایل به زندگی مستقل و تنها پیدا می‌کنند یا به سمت ازدواج‌های سفید می‌روند که هیچ تعهدی را برای طرفین ایجاد نکند و از طرف دیگر هیچ‌گونه آماری از این نوع ازدواج‌ها در دست نیست و اگر هرچه زودتر فکر و چاره‌ای اساسی برای ازدواج جوانان اندیشیده نشود، بر تعداد ازدواج‌های سفید افزوده می‌شود.

از هر ۱۰۰ طلاق یک کودک بی‌سرپرست یا بد سرپرست می‌شود

حقدادی خاطر نشان شد: یکی از معضلات جدی که طلاق طی سالیان گذشته در کشور به وجود آورده است، بالا رفتن تعداد کودکان بد سرپرست بوده که متأسفانه از هر ۱۰۰ طلاق یک کودک بی‌سرپرست یا بد سرپرست می‌شود که این کودکان به مراکز بهزیستی هدایت می‌شوند از این رو هرچه تعداد طلاق‌ها افزایش یابد میزان کودکان بد سرپرست یا بی‌سرپرستی که مجبور می‌شوند بقیه عمر خود را در مراکز بهزیستی بگذرانند بیشتر می‌شود.

معاون سابق امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی در خصوص تسهیل امر ازدواج تمام ارگان‌ها و دستگاه‌های مختلف می‌توانند دخیل باشند از این رو به دلیل اینکه تغییر سبک زندگی به‌عنوان اصلی‌ترین عامل کاهش آمار ازدواج شناخته‌شده است، فعالیت دستگاه‌های فرهنگی مانند صدا و سیما و رسانه‌ها بیشتر می‌شود تا بتوانند با اقدامات فرهنگی جوانان را به سمت ازدواج آسان و مسئولیت‌پذیری سوق دهند.

وی تاکید کرد: قسمت دیگر که مربوط به مشکلات اقتصادی جوانان است نیز می‌توان از طریق ایجاد اشتغال ثابت، دادن وام‌های ازدواج یا دادن جهیزیه به جوانان نیازمند جبران شود، همچنین ازدواج‌های دانشجویی یا برگزاری کلاس‌های ازدواج آسان نیز می‌توانند در تغییر سبک زندگی جوانان اقدامات مفیدی باشند ولی تمام این اقدامات نسبت به نیاز جامعه کم است و نیاز است نگاه ویژه‌ای روی این موارد شود.

نباید کیفیت یا کمیت ازدواج فدای یکدیگر شوند

حقدادی تصریح کرد: علاوه بر اینکه روی بالا بردن کمیت ازدواج کار می‌شود باید روی کیفیت ازدواج‌ها نیز کار شود زیرا زمانی که کیفیت فدای کمیت می‌شود شاهد بالا رفتن آمار طلاق هستیم و از طرف دیگر اگر کمیت را فدای کیفیت کنیم، باعث کاهش ازدواج می‌شود از این رو باید بر هر دو جنبه آن توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

معاون سابق امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی در پایان خاطر نشان شد: باید ازدواج آسان و آگاهانه را در جامعه تبلیغ کنیم زیرا آسان کردن به تنهایی یا آگاهانه کردن به تنهایی مشکلات ما را حل نمی کند از این رو هر دو این موارد باید با هم رشد و ترقی پیدا کنند تا دیگر شاهد مشکلات ازدواج و طلاق برای جوانان و جامعه نباشیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: تغییر سبک زندگی خراسان رضوی ازدواج در کشور طرف دیگر حال حاضر ازدواج ها چیزی حدود آمار طلاق بد سرپرست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۸۲۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنگ سپاس معلم در مدارس مشهد نواخته شد

آیین زنگ سپاس معلم با حضور استاندار خراسان رضوی در دبیرستان محل تحصیلش در روزهای پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شد. - اخبار استانها -

 به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، یعقوبعلی نظری امروز در مراسم «زنگ سپاس معلم» به مناسبت گرامیداشت هفته بزرگداشت معلم که در هنرستان کارودانش جمال نصیرزاده برگزار شد، ضمن گرامیداشت معلم و روز معلم اظهارداشت: از تلاش‌ها و زحمات آنها در نقاط مختلف استان و در مدارس محتلف تشکر و قدردانی می کنم من چهار سال از سال 54 تا 58 در همین مدرسه در رشته علوم تجربی درس خوانده ام ویادآور خاطرات آن زمان در ذهنم خطور کرد.

وی افزود: برخلاف همه حرف‌هایی که معاندان و دشمنان نظام می‌زنند، مسیر انقلاب در حال طی شدن است بنابراین قله‌های افتخار را در همه ابعاد علمی، فرهنگی و سیاسی طی خواهیم کرد و مسایل و مشکلات اقتصادی جامعه نیز با استحکام پایه‌های علمی و مباحث زیرساختی به زودی حل می‌شود.

استاندار خراسان رضوی ضمن ارائه خاطرات خود،خاطر نشان کرد‌: ان‌شاالله ما شاهد خواهیم بود گذشته افتخارآمیز مردم، دانش‌آموزان و معلمان به آینده منور ختم شود و ایران موجب افتخار همه ما خواهد بود.

نظری تصریح کرد: سال 56 در همین مدرسه با انقلاب آشنا شدم و علت آشنایی من با انقلاب شهید جهانگیر نارنجی بود که در یک میز می‌نشستیم وی ما را با انقلاب آشنا کرد و من در مسیر ارتباط با بچه‌های انقلابی در آن منطقه قرار گرفتم. بعد از انقلاب ایشان وارد جهاد شدند و بعد در دفاع مقدس شرکت کردند و نهایت به شهادت رسیدند و مهرماه سال 57 در همین حیاط مدرسه شعار‌ها شروع شد.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در ادامه این مراسم ضمن بزرگداشت مقام معلم تاکید کرد: مقام معلم در استان با بیش از 1.5 میلیون دانش‌آموز از امروز با نواختن زنگ سپاس توسط استاندار خراسان رضوی آغاز می‌شود چرا که شهید مطهری در فضای بسیار مه‌آلود تردید و شک روز‌های اول انقلاب و در پله پله رشد انقلاب، خطرناک‌ترین شبهات و همچنین سلوک را در انقلاب شناسایی می‌کرد، بر پیروان امام (ره) می‌نمایاند و در میدان فکر و اندیشه و در عرصه اعتقاد و ایمان، حافظ و نگهبان قدرتمندی از اندیشه انقلابیون بود.

سید امیر شوشتری افزود: 91 هزار دانش‌آموز از 120 هزار نفر، معتکفین استان را تشکیل دادند که بیش از چهار برابر سال‌های گذشته بود.

وی تصریح کرد: حضور گسترده و اثرگذار دانش‌آموزان در راهپیمایی 22 بهمن و بعد انتخابات را شاهد هستیم که بیش از 2000 نفر برای اولین بار از دانش‌آموزان متوسط دوم به عنوان ناظران صندوق‌های رای در انتخابات حضور پیدا کردند.

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی  گفت:بیش از 5000 دانش‌آموز خبرنگار پانا در سراسر استان پای صندوق‌های رای رفتند.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • چه کسانی می‌توانند در دور دوم انتخابات مجلس در مشهد و کلات شرکت کنند؟
  • هوای هشت منطقه کلانشهر مشهد پاک است
  • رونمایی از نسخه برگردان روزنامه «ادب» قدیمی‌ترین روزنامه مشهد
  • سفر سردار رادان به خراسان رضوی به دعوت مردم متدین مشهد
  • چرا نرخ طلاق در استان البرز بالاست؟
  • زنگ سپاس معلم در مدارس مشهد نواخته شد
  • طلاق به خاطر پیدا شدن روسری در خودروی همسر
  • طلاق به‌خاطر پیدا شدن روسری در خودرو شوهر
  • زن جوان خطاب به قاضی:اول یک روسری در ماشین همسرم پیدا کردم؛بعدا هم دیدم از مهد کودک یک دختر را بغل کرد و برد/ حالا هم طلاق می خواهم
  • استان خراسان رضوی گرم می‌شود