Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-01@14:36:31 GMT

ازدواج سفید پدیده‌ای سیاه در مسائل اجتماعی ایران

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۷۵۷۵۶

ازدواج سفید پدیده‌ای سیاه در مسائل اجتماعی ایران

این روزها با توجه به شرایط اقتصادی بسیاری از جوان ازدواج به سمت ازدواج سفید رفتند.

به گزارش خبرنگار قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، ازدواج سفید در یک تعریف کلی شکل جدیدی از رابطه با جنس مخالف است که برای رفع برخی کمبودهایی که زمینه فرهنگی و جامع شناسی دارند شکل گرفته است؛ البته امروزه بسیاری از جوانان به دلایل متعددی همچون مشکلات اقتصادی و آمار بالای طلاق به ازدواج سفید روی می‌آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما از طرفی برخی از فرهنگ نویسان با این نوع ازدواج مخالف‌اند و معتقدند که ازدواج سفید نه تنها به رفع کمبودها کمک نمی‌کند، بلکه روح انسان را تباه کرده و در نهایت چیزی از روح انسانی باقی نخواهد گذاشت.

ازدواجی که رسمی نیست

امیرحسین صفدری پژوهشگر و محقق علم حقوق در گفتگو با خبرنگار قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در مورد ازدواج سفید گفت: زندگی زناشویی بدون ازدواج رسمی یا زندگی مشترک بدون ازدواج وضعیتی است که در آن زن و مرد با هم زندگی می‌کنند، رابطه جنسی هم دارند و کارهای مربوط به یک خانواده را هم با یکدیگر انجام می‌دهند اما این رابطه را در هیچ کجا به صورت رسمی ثبت نمی‌کنند که به این نوع از زندگی مشترک بین زن و مرد ازدواج سفید می‌گویند. ازدواج سفید نه تنها مطابق شرع و قانون ما نيست بلكه عرف جامعه‌ی ما هم تمايلي به پذيرش آن ندارد و متأسفانه اين روزها با توجه به مشکلات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و... شاهد افزايش این پدیده اجتماعی در جامعه هستيم.

وی افزود: ازدواج سفید در هیچ نهاد دولتی یا غیردولتی و یا حتی سازمان‌های دینی، فرهنگی، اجتماعی و... ثبت نمی‌شود و همین امر باعث شده است که این نوع از رابطه‌ها یک ضد ارزش و یک ناهنجاری در سطح جامعه ما تلقی شود. روابط مناسب در جامعه بر اساس روابط مناسب در خانواده شکل می‌گیرد و هراندازه روابط درون خانواده مناسب‌تر باشد خانواده و به‌تبع آن جامعه از ثبات و استحکام بیشتری برخوردار است. هیچ جامعه‌ای بدون داشتن خانواده سالم نمی‌تواند ادعای سلامت کند و هیچ‌یک از آسیب‌های اجتماعی بی‌تأثیر از خانواده پدید نیامده است.

پژوهشگر و محقق علم حقوق بیان کرد: به عنوان یک پژوهشگر و محقق باید بگویم که مهم‌ترین دلیل برای روی آوردن جوانان به ازدواج سفید مشکلات اقتصادی و مسائل جنسی است و البته شرایط نابسامان مسائل خانوادگی، فرهنگی، اجتماعی هم بسیار تأثیر دارد، و این نکته را هم باید گفت که این پدیده گرچه در دنیا پدیده‌ی جدیدی نیست اما در ایران این نوع از ارتباط بین دختر و پسر یک شوک فرهنگی محسوب می‌شود که بیشترین آسیب را دختران در این نوع از رابطه‌ها متحمل می‌شوند که این آسیب‌ها بعضاً هیچ‌گاه قابل جبران نیست.

چه عواملی باعث گرایش جوانان به این نوع ازدواج می‌شود؟

عوامل متعددی در خصوص گرایش جوانان به ازدواج سفید وجود دارد که به تفکیک و خلاصه به بررسی مهم‌ترینشان می‌پردازیم:

1. عوامل روحی و روانی: بلوغ یا بیداری جنسی یکی از اصلی‌ترین دلایل روی آوردن جوانان به ازدواج سفید هست چراکه در ازدواج سفید هیچ تعهدی بین دختر و پسر وجود ندارد و به‌راحتی دختر و پسر می‌توانند یک رابطه را خاتمه دهند و یا شروع کنند. در اکثر ازدواج‌های سفید رابطه دختر و پسر منجر به رابطه جنسی می‌شود که این رابطه جنسی مشكلات زیادی را برای دختر كه قربانی اصلی این رابطه است به وجود می‌آورد.

برای مثال چند نمونه از این آسیب‌ها برای دختران در جامعه: بارداری ناگهانی، سقط‌جنین‌های غیرقانونی، مبتلا شدن به بیماری‌های جنسی، درگیری ذهنی درباره اینكه مبادا این ارتباط در آینده فاش شود، تحمل فشار روانی بالا برای دختران، امکان خودکشی، فرار از خانه، افسردگی‌های شدید، اکثر دخترانی که ازدواج سفید را تجربه کرده‌اند برای ازدواج با مشكلات زیادی مواجه می‌شوند و بعضاً حاضر به ازدواج نیستند و اگر زمانی با فشار خانواده تن به ازدواج بدهند همیشه نگران افشای رابطه گذشته خود هستند و از آن بشدت رنج روحی و روانی می‌برند.

2. علت اقتصادی: عوامل اقتصادی هم یکی دیگر از دلایل اصلی روی آوردن جوانان به ازدواج سفید هست، چراکه مشکلات اقتصادی فرد را از ازدواج شرعی منصرف می‌کند و یا ازدواج جوانان را تا حد زیادی به تأخیر می‌اندازد، همین امر هم باعث می‌شود جوانان برای ارضای نیاز جنسی و عاطفی خود دست به ازدواج سفید بزنند.

مهم‌ترین دغدغه جوانان اشتغال است این دغدغه در حین حال زمینه‌ساز دیگر مشکلات جوانان نیز هست. عامل دیگر کاهش ازدواج شرعی و رو آوردن جوانان به ازدواج سفید مهریه‌های سنگین، هزینه‌ها و مخارج بالای عروسی، اختلاف طبقاتی، اختلاف فرهنگی و... هست. در ازدواج سفید دختر و پسر تعهد مالی خیلی کمی به یکدیگر دارند و همین باعث می‌شود جوانان بیشتر تمایل به ازدواج سفید داشته باشند تا ازدواج شرعی که هزینه بالایی دارد.

3. عوامل اجتماعی: عوامل اجتماعی فراوانی در شیوع ازدواج سفید وجود دارد از جمله: مهاجرت تحصیلی، مهاجرت شغلی، استقلال‌طلبی، تعارض‌های نسلی، رؤیا طلبی، بلوغ جنسی و...، البته مهم‌ترین نوع از این عوامل اجتماعی را تعارض‌های نسلی و بلوغ جنسی باید دانست، چراکه علت روی آوردن جوانان به خانه‌های مجردی تعارض‌های نسلی درنتیجه تضعیف بنیه‌های خانوادگی است امروزه برخی از جوانان به بهانه این‌که طرز تفکرشان مدرن هست و طرز تفکر خانواده سنتی است برای رهایی از این اختلافات و به دست آوردن استقلال روی به ازدواج سفید می‌آورند.

آسیب ازدواج سفید برای زنان

در تمام رابطه‌ها زنان به دلیل روحیات خاص خود بیش از مردان وابسته شده و در صورت شکست با آسیب بیشتری نیز نسب به مردان مواجه می‌شوند. مهم‌ترین دغدغه یک زن در رابطه عاطفی نیاز به داشتن یک تکیه‌گاه محکم است. در ازدواج سفید حتی اگر مرد تمام نیازهای روحی و عاطفی زن را برآورده کند، بازهم ترس از اتمام رابطه فکر زن را مشغول کرده و استرس و فشار روانی زیادی به او وارد می‌کند. مشکل دیگری که وجود دارد امکان بارداری ناخواسته زن است که در این صورت منجر به طرد شدن از طرف خانواده و اجتماع خواهد شد.

انتهای پیام/4148

منبع: آنا

کلیدواژه: ازدواج جوانان ازدواج سفید روی آوردن جوانان مشکلات اقتصادی دختر و پسر مهم ترین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۷۵۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خط رو خط مسائل اجتماعی

  تهیه‌کننده این اثر نمایشی سعید کمانی است که پیش از این سابقه مجموعه‌هایی مثل همه‌‌گیری و سفر در خانه را در کارنامه خود داشته است. پریناز آل آقا، کارگردان فصل اول و محمدرضا خسروی، کارگردان فصل دوم این مجموعه است. کمانی در گفت‌وگوی خود با جام‌جم از دغدغه‌های تولید این اثر نمایشی گفته است. 
تهیه‌کننده سریال خط رو خط در خصوص دغدغه‌ای که برای تولید این اثر داشته، به جام‌جم می‌گوید: دغدغه من این بود که کار طنز تولید کنم. دو سه سال بود که درگیر دو سریال کرونایی بودم و در اتفاق کرونا، چند نفر از دوستان و مادرم را از دست دادم. اینها باعث شد برگردم به همان چیزی که تا حدودی به آن علاقه دارم و آن را بهتر می‌فهمم. دوست دارم جامعه هم مثل خودم حالش خوب شود و بعد از اتفاقاتی که در بیماری وحشتناک کرونا افتاد، فکرم این بود که بتوانیم با کارهای طنز جلو برویم و این کار را ساختم. در این‌گونه کارها تخصصی نداشتم و اولش خیلی اذیت شدم. مخصوصا در بحث دکور‌ خیلی نگران بودیم دکوری که می‌زنیم تک لوکیشن است و اصلا توان این موضوع را دارد یا نه. خیلی رویش فکر کردم و به این نتیجه رسیدم که تنها دکوری که بتوانیم بزنیم یک آرایشگاه مردانه است که این فضا را به ما می‌دهد که هر آدمی اعم از پزشک، کارگر و ...  واردش می‌شود. دلیل انتخاب این لوکیشن، عام بودن فضای آرایشگاه‌هاست که می‌توان قصه‌های زیادی را در بستر آن روایت کرد. در عین حال موضوعات اجتماعی، موضوعاتی هستند که دغدغه همه است. همه ما در آپارتمان مشکلات زیادی داریم و هیچ‌کس نمی‌تواند بگوید که مثلا در یک آپارتمان ۲۰ واحدی که هستیم همه به موقع شارژشان را می‌دهند، آشغال‌شان را مرتب دم در می‌گذارند و رعایت همسایه را می‌کنند؟ همه ما این مشکلات را داریم و در سریال خط رو خط تلاش کردم به محل کار و ازدواج و موانع ازدواج بپردازیم. نمی‌خواستیم نقد کنیم و در واقع بیشتر خودمان را نقد می‌کنیم. 
 
بیان مسائل اجتماعی با زبان طنز 
وی در ادامه به ترکیب طنز با مباحث آموزشی اشاره کرده و تاکید می‌کند: تلاش کردیم موضوعات آموزشی را به صورت طنز بیان کنیم. مثلا یک‌فرد دروغگو و کثیف را به چالش می‌کشیم. هر موضوعی که به ما به‌عنوان یک انسان ربط دارد، مثل پوشش، لباس، تمیزی، آداب معاشرت و...که موضوعات زیادی است و جذابیت هم دارد در این سریال بیان کردیم اما باید به این نکته توجه کرد که در تولید چنین محتوایی برای رسانه تلویزیون، باید صبر داشته باشد تا این برنامه‌ها جای خود را باز کرده و مخاطب جذب کنند.  کمانی در اشاره به موضوعات مطرح شده در این برنامه اشاره کرده ومی‌گوید:مسائلی همچون حمل و نقل، خانواده، ازدواج، فرزندآوری، موانع ازدواج و...در برنامه مطرح شده است. در واقع نزدیک به صد موضوع داریم. فصل اول ۲۰ قسمت بود. در فصل دوم آقای محمدرضا خسروی، کارگردانی را دست گرفته‌اند که تجربه کار کارگردانی دارند و کار کوتاه ساختند. تلاش کردیم بستری ایجاد کنیم تا کارگردانان کار اولی بیایند و در آینده در سازمان کارگردان شوند.  وی در پاسخ به این‌که چنین فرصتی به کارگردان‌های جدید با ریسک همراه است، بیان می‌کند: به‌نظرم در صورتی این کار با ریسک همراه است که هر دو گزینه تهیه‌کننده و کارگردان ضعیف باشند اما در این کار، کارگردان ما در موضوع طنز باسواد است و نزدیک به ۳۵ سال سابقه کار طنز و این‌گونه کارها را دارد. به‌نظرم کارگردانی که طنز را می‌فهمد و از این دست کارها ساخته، می‌تواند کمک‌کننده باشد. اگر تهیه‌کننده و کارگردان شناخت و تجربه‌ای نداشته باشند قطعا کار درنمی‌آید. به‌طور کلی معتقدم که بهتر است تلویزیون به جای استفاده از سلبریتی، بازیگر پرورش دهد و باید به سمت آنهایی برویم که توانمندی این کار را دارند. 

تلاش ۴ گروه نویسنده 
کمانی درباره تفاوت کارگردانی فصل اول و دوم و حضور کارگردانی مثل خسروی که تجربه بازیگری و کارگردانی را دارد، این‌طور توضیح می‌دهد: به‌نظرم دو تجربه متفاوت بود. کارگردانی یک خانم، به یک شکل دیگر است چون به ظرافت‌ها دقت دارند. در فصل دوم هم آقای خسروی با توجه به این که بازیگر توانایی بودند و سالیان دراز کار کردند و در کارهای خیلی بزرگ حضور داشتند، یک‌فرد پرورش‌یافته هستند که در عین حال ارتباط‌شان با بازیگران خوب بود و کار شکل گرفت.  کمانی با اشاره به چهار گروه نویسنده‌ای که در این سریال حضور دارند، در خصوص بازخورد مخاطبان به این مجموعه هم تصریح می‌کند: ابتدا زمانی که خودم این کار را روی آنتن دیدم این ترس را داشتم که با توجه به تک‌لوکیشن بودن، مخاطب چه ارتباطی با آن برقرار می‌کند. در واقع ۴۰دقیقه نمایش در تک‌لوکیشن سخت است. وقتی به‌عنوان یک منتقد به آن نگاه کردم حس خوبی به من دست داد و خوشحال شدم که شاید نمره‌ام زیر ۵۰ نشده باشد. در حال حاضر فصل اول روی آنتن رفته و ما در حال تولید فصل دوم هستیم. فصل اول در ۲۰ قسمت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه‌ای روی آنتن می‌رود. 

دیگر خبرها

  • معلمی که برای نسل جوان جاذبه داشت
  • ازدواج آسان راه حل مسئله جوانی جمعیت است
  • جوانی جمعیت نیازمند اغنا سازی است
  • ماجرای قتل غزاله و اعدام آرمان؛ رابطه‌ای بی فرجام
  • خط رو خط مسائل اجتماعی
  • جدال پدر و دختر بر سر خواستگار آمریکایی | رضایت نمی‌دهم مگر به شرط...
  • کاهش هزینه‌های ازدواج جوانان اولویت طرح وصال شیرین
  • عروس و داماد درچه‌ای راهی خانه بخت شدند
  • پایان همایش «حکمت مطهر» با موضوع استان مطهری و مسائل جوانان
  • ۸۸ درصد متقاضیان در قم تسهیلات ازدواج دریافت کردند