Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از برنا، پروانه سلحشوری نماینده مردم تهران، ری و اسلامشهر در مجلس دهم شورای اسلامی گفت: ازدواج سفید پدیده‌ای اجتماعی است که از دیرباز در جوامع غربی وجود داشته و در سال‌های اخیر در کشور ما هم روند رو به رشدی پیدا کرده و باعث نگرانی جامعه‌شناسان و مسئولان مرتبط با موضوعات اجتماعی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند آمار آن پنهان است اما گفته می‌شود این روزها به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی، این امر در کشورمان رو به افزایش است.

سلحشوری با بیان این که مشکلات اقتصادی، یکی از دلایل رشد ازدواج سفید در کشور است، گفت: معمولا دخترها و پسرهایی که توانایی اداره یک زندگی را ندارند، در اجاره کردن خانه، هزینه‌های جاری زندگی و ... با یکدیگر تقسیم کار می‌کنند و بدون هیچ عقد شرعی و رسمی با یکدیگر زندگی کرده و پولی هم که در می‌آورند، تقسیم می‌کنند.

آداب و رسوم‌ دست و پاگیر

سلحشوری درخصوص علل افزایش ازدواج سفید در کشور تصریح کرد: آداب و رسوم‌ دست و پاگیر، یکی از دلایل افزایش ازدواج سفید بین دخترها و پسرهاست. چراکه پسرها زیر بار مهریه با قیمت بالا سکه نمی‌روند. از طرفی خانواده دخترها هم به مهریه پائین راضی نمی‌شوند. بنابراین سر این مسائل کوچک اختلاف به وجود می‌آید و زمینه ازدواج دو نفر از بین می‌رود.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس دهم گفت: اگر سنت‌های دست و پا گیر از بین بروند و جای خود را به ازدواج آسان دهند، قطعا تاثیر زیادی در شکل‌گیری ازدواج خواهد داشت و دیگر جوانان برای فرار از آنها به سمت ازدواج‌های غیررسمی نمی‌روند.

دختران و ترس از شناسنامه‌ 

او در مورد تاثیر طلاق بر افزایش این نوع ازدواج بیان کرد: یکی از عوامل مهم دیگر در افزایش ازدواج سفید؛ طلاق است. متاسفانه از هر ۳ ازدواج یکی به طلاق ختم می‌شود و ممکن است زنان و مردان پس از جدا شدن با فرد دیگری وارد رابطه شوند و بدون رسمی کردن آن زیر یک سقف زندگی کنند.

سلحشوری افزود: از طرفی در برخی از مناطق کشور ما هنوز بین خانواده‌ها طلاق گرفتن قبح است و دخترها می‌ترسند شناسنامه‌شان خط‌خطی شود. به همین دلیل به ازدواج سفید رو می‌آورند تا شناسنامه‌شان سفید بماند.

شیوه ازدواج در کشورمان تغییر کرده است

نماینده مجلس دهم شورای اسلامی با اشاره به تغییر شیوه ازدواج در کشورمان گفت: متاسفانه برخی از مسائل آنطور که باید در سیستم کشور ما جا نیافتاده است. مثلا دخترها و پسرها قبل از ازدواج یک مدل رفتار می‌کنند اما همین‌که وارد زندگی مشترک می‌شوند، رفتارشان تغییر پیدا می‌کند که در نهایت منجر به طلاق می‌شود. به هرحال در همه جوامع درحال توسعه چنین تغییراتی رخ می‌دهد و در کشور ما هم بنا بر دلایل متعدد که به اختصار توضیح دادم، برخی ازدواج‌ها به ازدواج سفید کشیده شده است.

سلحشوری تصریح کرد: ازدواج سفید یک پدیده اجتماعی است و هیچ پدیده‌ای تک‌علتی نیست و متاثر از عوامل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و... قرار می‌گیرد. بنابراین ازدواج سفید را هم می‌توان در تمام این ابعاد مورد آسیب شناسی قرار داد.

او در خصوص بُعد سیاسی ازدواج سفید گفت: ما می‌خواستیم جلوی ازدواج کودکان را بگیریم اما با ما مخالفت شد. درحالی که شخصا معتقدم جوانان باید امکانات و تسهیلاتی را دریافت کنند تا بتوانند به موقع ازدواج کنند. درواقع به جای اینکه به فکر ازدواج کودکان باشیم، باید به این فکر کنیم جوانان در سن مناسب زندگی مشترک تشکیل دهند. اگر این اتفاق رخ دهد، بسیاری از این مشکلات از جمله ازدواج سفید حل خواهد شد.

آماری از ازدواج سفید در کشور نداریم

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به پنهانی بودن ازدواج سفید ادامه داد: از آنجا که ازدواج سفید پنهانی است و در هیچ جایی ثبت نمی‌شود و حتی دختران و پسران این موضوع را به کسی نمی‌گویند، هیچ آماری از تعداد آن در دست نیست و گردآوری آمار در این خصوص بسیار دشوار است و هنوز قبح آن در جامعه وجود دارد.

او درباره میزان تمایل مردان و زنان به ازدواج سفید گفت: نمی‌توان گفت تمایل مردان به ازدواج سفید بیشتر از زنان است. چون به هر حال هر مردی یک زنی را پیدا می‌کند که با او ازدواج سفید انجام دهد. بنابراین میزان تمایل زنان و مردان به این امر تقریبا یکسان است.

سلحشوری با اشاره به تاثیر تحصیلات در افزایش ازدواج سفید گفت: معمولا قبح ازدواج سفید برای تحصیل کرده‌ها بیشتر از سایر افراد ریخته و این امر برای آنها حل شدنی و پذیرفتنی‌تر است.

او با اشاره به علت افزایش ازدواج سفید در بین کسانی که مجردی زندگی می‌کنند، بیان کرد: دختران و پسرانی که جدا از خانواده خود در شهر دیگری به ویژه تهران زندگی می‌کنند، بیشتر به این سمت کشیده می‌شوند و ازدواج سفید در آنها بیشتر دیده می‌شود.

افزایش سقط جنین غیرقانونی در ازدواج سفید

نماینده مردم تهران، ری و اسلامشهر در مجلس دهم در ادامه صحبتش به افزایش سقط جنین به دنبال ازدواج سفید اشاره کرد و گفت: معمولا ازدواج‌های سفید منجر به فرزندآوری نمی‌شود. چون هدف از این گونه ازدواج‌ها به دنیا آوردن فرزند نیست. اما اگر خانم باردار شود، قطعا از راه‌های غیرقانونی جنین را سقط می‌کند. بنابراین ازدواج سفید احتمال سقط جنین غیرقانونی را افزایش می‌دهد.

او افزود: متاسفانه اینگونه سقط‌های جنین بسیار زیاد است. به گونه‌ای که مجلس شورای اسلامی قرار است قانونی در این خصوص تصویب کند تا جلوی سقط‌های غیرقانونی گرفته شود.

نهادهای حاکمیتی بیشتر به جوانان اهمیت دهند

سلحشور با بیان راهکار کاهش ازدواج‌های سفید در کشور عنوان کرد: به اعتقاد من برخی نهادهای مرتبط با این موضوع باید تسهیلات بیشتری به جوانان دهند تا بتوانند در سن مناسب ازدواج کنند.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی افزود: نکته مهم دیگر هم این است که خانواده‌ها باید شرایط ازدواج بچه‌هایشان را تسهیل کنند تا آنها بدون سختگیری سر زندگی خود بروند و آداب و رسوم سخت مانع ازدواج آنها نشود.

کد خبر 549406 برچسب‌ها ازدواج سقط جنین پروانه سلحشوری خانواده

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ازدواج سقط جنین پروانه سلحشوری خانواده افزایش ازدواج سفید ازدواج سفید ازدواج سفید شورای اسلامی سفید در کشور ازدواج ها مجلس دهم سقط جنین کشور ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۰۱۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند

به گزارش خبرگزاری مهر، شهلا نوری، با بیان اینکه نرخ باروری در سال‌های اخیر به میزان قابل‌توجهی کاهش‌یافته است، اظهار کرد: میزان فرزندآوری از هفت فرزند در سال ۱۳۵۸ به ۱.۸ فرزند در سال ۱۳۹۰ رسیده است.

وی با بیان اینکه به‌صورت مقطعی تا سال ۱۳۹۵ میزان نرخ باروری افزایش یافت، مطرح کرد: طی سال‌های اخیر مجدداً روند فرزندآوری کاهش یافت، تا جایی‌که نرخ باروری در استان همدان به ۱.۵۷ رسید.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: نرخ باروری در درازمدت بر نرخ رشد جمعیت تأثیر می‌گذارد و یا حتی موجب منفی‌شدن رشد جمعیت و پدیده سالخوردگی و پیری جمعیت می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر به علت کاهش نرخ باروری شاهد پدیده پیری جمعیت در کشور هستیم، خاطرنشان کرد: متأسفانه همدان چهارمین استان سالمند در کشور است که درصد سالمندان و جمعیت بالای ۶۰ سال در آن زیاد است.

نوری افزود: در صورت ادامه‌دار بودن روند کاهشی نرخ باروری و فرزندآوری پیش‌بینی می‌شود که تا ۳۰ سال آینده یک‌چهارم جمعیت کشور سالمند و پیر باشند.

وی یادآور شد: یکی از عوامل مؤثر در کاهش فرزندآوری افزایش سن ازدواج و تأخیر در زمان بارداری است به‌گونه‌ای‌که تأخیر در بارداری نخست موجب افزایش ناباروری شده و می‌تواند مشکلات متعددی را به دنبال داشته باشد.

نوری با بیان اینکه فاصله زیاد بین ازدواج تا تولد نخستین فرزند را از عوامل مهم تأثیرگذار کاهش نرخ باروری در کشور دانست و گفت: عوامل مختلفی همچون فاصله‌گذاری بین تولد فرزندان، افزایش سن ازدواج، تک‌فرزندی، افزایش میزان ناباروری و … بر کاهش نرخ باروری و افزایش پدیده پیری جمعیت در کشور تأثیر می‌گذارند.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه برخی مطالعات حاکی از آن است که ۲۰ درصد خانواده‌ها تک‌فرزند هستند، تصریح کرد: نرخ ناباوری طی سال‌های اخیر در استان همدان ۱۵ درصد گزارش شده است.

وی با اشاره به سقط‌جنین عمدی و یا غیرعمدی، افزایش میزان طلاق، تغییرات سبک زندگی، روند روبه‌رشد شهرنشینی و … هم بر پدیده پیری جمعیت و کاهش فرزندآوری تأثیر گذاشته است، گفت: شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جزو عوامل تأثیرگذار بر کاهش نرخ باروری هستند، اگرچه بیشتر میزان عدم تمایل به فرزندآوری در طبقات بالای اجتماعی و درآمدی به ثبت رسیده است.

نوری با بیان اینکه مرکز بهداشت مهمترین مکان برای ارائه آموزش‌های عمومی در زمینه فرزندآوری و جوانی جمعیت است، گفت: مشاوره قبل ازدواج، آموزش‌های حین ازدواج در راستای رضایتمندی از زندگی زناشویی، آموزش مهارت روان‌شناختی در راستای افزایش مهارت‌های زندگی و فرهنگ‌سازی در رابطه با ازدواج به‌موقع از مجموعه اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در حوزه جوانی جمعیت است.

وی با اشاره به مشاوره فرزندآوری در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی همدان اذعان کرد: سال گذشته ۱۸۷ هزار و ۴۳۰ مشاوره فرزندآوری در راستای بارداری سالم، فرزندآوری طی دو سال اول ازدواج و… برای مادران گروه هدف به ثبت رسیده است.

کد خبر 6092444

دیگر خبرها

  • رشد ۴۳ درصدی میزان بارش در استان یزد
  • خفاش شگفت‌انگیز 6 گِرمی که زیر «برگ» زندگی می‌کند(+عکس)
  • پیش بینی قیمت الکترود در سال ۱۴۰۳
  • دغدغه رهبر انقلاب پیرامون فرزندآوری و ازدواج مجرّدان
  • طلاق به خاطر پیدا شدن روسری در خودروی همسر
  • طلاق به‌خاطر پیدا شدن روسری در خودرو شوهر
  • زن جوان خطاب به قاضی:اول یک روسری در ماشین همسرم پیدا کردم؛بعدا هم دیدم از مهد کودک یک دختر را بغل کرد و برد/ حالا هم طلاق می خواهم
  • برپایی جشن ازدواج ۲۳ پاسدار در سردشت
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند