Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل اجتماعی استان مرکزی می‌گوید: بهبود شرایط اقتصادی، ایجاد اشتغال برای قشر جوان و تسهیل و فراهم کردن بستر ازدواج آسان و ایجاد حمایت‌های مالی از ازدواج‌های سفید می‌کاهد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، در سال‌های اخیر با پدیده‌ای به نام ازدواج سفید روبرو شده‌ایم، ازدواج سفید امری غیراخلاقی و نامطمئن تلقی می‌شود و باید آن را هجمه فرهنگی و ناشی از ورود فرهنگ غربی به ایران دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زندگی مشترک دختر و پسر بدون ازدواج رسمی و قانونی در ایران با عنوان ازدواج سفید شناخته می‌شود، با این که این نوع ازدواج از نظر قانونی، شرعی و عرفی اشکال دارد، ولی متاسفانه در شهرهای بزرگ در حال وقوع است.

آمار دقیقی از ازدواج سفید نیست

کارشناس مسائل اجتماعی استان مرکزی در این رابطه به خبرنگار فارس در اراک می‌گوید: به دلیل اینکه این نوع ازدواج به صورت پنهانی صورت می‌گیرد، بنابراین آمار دقیقی این درباره وجود ندارد، این نوع ازدواج در هیچ دفتری ثبت نمی‌شود و مطابق با آداب و رسوم مراسم ازدواج در جامعه نیست.

فریبا ولاشجردی می‌افزاید: در ازدواج سفید زن و مرد زیر یک سقف زندگی مشترک خود را شروع می‌کنند اما هیچ گونه مراسمی را انجام نمی‌دهند، کاملا مشخص است که چنین ازدواجی تعهد شرعی و یا قانونی برای هیچ یک از طرفین در پی ندارد و در این صورت زن و مرد نمی‌توانند مدعی حق و حقوقی نسبت به یکدیگر باشند. 

وی بیان می‌کند: یکی از مشکلات اصلی و معایب عمده‌ای که در زمینه ازدواج سفید مطرح می‌شود تعهد نداشتن زن و مرد نسبت به یکدیگر است، طبیعی است وقتی تعهدی در روابط طرفین وجود نداشته باشد، نباید انتظار وفاداری از فرد مقابل را داشت و طبیعتا عمر چنین ازدواجی بسیار کوتاه خواهد بود.

ازدواج سفید باعث بی‌اخلاقی می‌شود

کارشناس ارشد مسائل جامعه شناسی استان مرکزی می‌افزاید: به دلیل این که ازدواج سفید از نظر قانونی، شرعی و عرفی پذیرفته نیست و انجام آن برابر با زیر پا گذاشتن قانون و مسائل شرعی در کشورمان است، این مسئله بحث و جدال‌های زیادی را بین کارشناسان مسائل اجتماعی و روان شناسان به راه انداخته است، تلاش آن‌ها بر این بوده است که بتوانند ریشه این معضل اجتماعی را پیدا کنند.

ولاشجردی با بیان اینکه ازدواج سفید باعث به وجود آمدن ناهنجاری‌های اجتماعی و بی‌اخلاقی‌هایی در جامعه شده است، بیان می‌کند: کارشناسان علوم اجتماعی همواره در پی کشف علت این پدیده نابهنجار و بی اخلاق و یافتن راه حل‌های مناسب و کارآمد برای کاهش آن هستند.

وی ادامه می‌دهد: همه ما می‌دانیم که خانواده به عنوان اولین و مهم‌ترین واحد اجتماعی در کشورهای مختلف تا چه اندازه اهمیت دارد، خانواده محل آرامش زن و مرد و مکانی برای اجتماعی شدن و تربیت فرزندان است، در کشور ما نیز کانون خانواده از احترام و حرمت زیادی برخوردار است.

ازدواج سفید را یک معضل اجتماعی است

کارشناس ارشد مسائل جامعه شناسی استان مرکزی می‌گوید: کارشناسان و مسئولان اجتماعی، ازدواج سفید را یک معضل اجتماعی می‌دانند که به دلایل مختلفی در جامعه رواج یافته است، بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد بسیاری از زنان ازدواج سفید را پلی برای ازدواج دائم می‌دانند و تصور می‌کنند ازدواج سفید را می‌توانند به ازدواج دائم تبدیل کنند، این در حالی است که مردانی که با این زنان زندگی می‌کنند، تمایل کمتری به ازدواج دائم دارند.

ولاشجردی با اشاره به اینکه نا به سامانی شرایط اقتصادی و فشارهای اقتصادی مردم و به خصوص جوانان را درگیر خود کرده است، ادامه می‌دهد: عد‌ه‌ای از جوانان به خاطر وجود شرایط اقتصادی نامطلوب تن به ازدواج دائم نمی‌دهند، آمار طلاق نیز روز به روز در حال افزایش است این آمار نگران کننده منجر به این می‌شود که جوانان تمایل کمتری به ازدواج نشان بدهند.

تمایل فرزندان طلاق و خانواده‌های از هم گسیخته به این نوع ازدواج 

وی با بیان اینکه عدم وجود شرایط مالی، نداشتن شغل مناسب و داشتن آزادی از جمله دلایل افرادی است که ازدواج سفید را انتخاب کرده‌اند، می‌گوید: فرار از سنت‌های دست و پاگیر مثل مهریه، شیربها و ... نیز دلیل اصلی مردم برای ازدواج سفید بوده است و براساس تحقیقاتی که کارشناسان جامعه شناس انجام دادند فرزندان طلاق و خانواده‌های از هم گسیخته یا بد سرپرست بیشتر به این نوع ازدواج تمایل پیدا می‌کنند. 

کارشناس ارشد مسائل جامعه شناسی استان مرکزی می‌گوید: برخی از افرادی که ازدواج سفید انجام می‌دهند در خانواده‌هایی با آسیب‌های اجتماعی بزرگ شده‌اند، در این بین، افرادی وجود داشتند که سابقه زندگی خانوادگی پرتلاطمی داشته‌اند و ازدواج سفید گزینه‌ای بود برای آنها که از خانواده خارج شوند.

به گفته وی بهبود شرایط اقتصادی، ایجاد اشتغال برای قشر جوان و تسهیل و فراهم کردن بستر ازدواج آسان و ایجاد حمایت‌های مالی مانند افزایش وام ازدواج و وام مسکن از راهکارهایی است که می‌توان از ازدواج سفید کاست.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: ازدواج اشتغال جوانان استان مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۳۵۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد جامعه‌پرداز برای شناسایی و ارتباط گیری با کنشگران حوزه خانواده

به گزارش همشهری آنلاین، خدیجه مهدی‌پور، مدیر فرهنگی هنری منطقه۱۰ و رییس فرهنگسرای عطار نیشابوری، در باره این خبر گفت: «نشست هم اندیشی فعالان حوزه خانواده منطقه ١٠در رویدادی با عنوان «جامعه پرداز خانواده» و با هدف شناسایی و معارفه و هم افزایی فعالان مسئله محور حوزه خانواده سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ساعت ۱۴:۳۰ در فرهنگسرای عطار نیشابوری برگزار می شود. در این رابطه تیمی ۱۵ نفره، متشکل از کارشناسان فرهنگی هنری ماه هاست در حال شناسایی، ارزیابی و ارتباط گیری با کنشگران فعال حوزه خانواده در منطقه ۱۰ هستند تا بتوانند در رویدادی مساله محور بر اساس بوم منطقه این فعالان و نوع فعالیتشان را با هم به اشتراک بگذارند. »

وی ادامه داد : «موضوع خانواده از جمله موضوعاتی است که در همه سازمانها و نهادها به عنوان یک رویکرد و جزو دغدغه های اصلی دلسوزان و صاحب نظران فرهنگی و اجتماعی است و این مدیریت هم از این قاعده مستثنی نیست. در این رویداد کنشگران و فعالین حوزه خانواده در پنج محور : ازدواج، هویت زن، جمعیت، فرزند پروری و طلاق شناسایی و جهت هم افزایی و حتی حیات مجموعه های خود به هم معرفی خواهند شد تا بتوانند عملیات های مشترک تعریف و به حل مسایل خانواده های در محورهای یاد شده کمک کنند. همچنین این مدیریت از مراکز فعال در حوزه ی سبک زندگی، مبلغان و گروه های تبلیغی، مجموعه های علمی و پژوهش محور، موسسات، مراکز مشاوره، مساجد و هیات مذهبی فعال در حوزه های اجتماعی، خیریه ها، گروه های جهادی، گروه ها و کانال های مجازی، کنشگران و اساتید برجسته و بنام حوزه خانواده دعوت می کند تا در این رویداد شرکت کنند و با هم افزایی بتوانیم اقدامات مؤثری در مقابله با آسیب های اجتماعی حوزه خانواده در منطقه ۱۰ و شهر تهران انجام دهیم. »

علاقه‌مندان به این رویداد کشوری می توانند به فرهنگسرای عطار نیشابوری واقع در میدان بریانک، خیابان شهید دعوتی، انتهای خیابان شهید امیر قلی مراجعه یا با برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن:۵۵۱۳۵۵۵۳ تماس بگیرند.

کد خبر 848327 برچسب‌ها همشهری محله فرهنگسرا

دیگر خبرها

  • آشنایی جامه هدف بهزیستی با معیارهای انقلاب با جهاد تبیین
  • وظیفه جدید وقف کمک به حل مسائل جامعه است
  • ازدواج آسان راه حل مسئله جوانی جمعیت است
  • نسل کنونی جامعه در جنگ تمام عیار رسانه ای قرار دارند
  • زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند
  • نیروی جوان جامعه عامل پیشرفت های آتی خواهند بود/ شرایط وام فرزندآوری تسهیل شود
  • رویداد جامعه‌پرداز برای شناسایی و ارتباط گیری با کنشگران حوزه خانواده
  • جدال پدر و دختر بر سر خواستگار آمریکایی | رضایت نمی‌دهم مگر به شرط...
  • برپایی جشن ازدواج ۲۳ پاسدار در سردشت
  • کاهش هزینه‌های ازدواج جوانان اولویت طرح وصال شیرین